God inspiration

I DK er udvalget af kogebøger om minutmad yderst begrænset – det passer meget godt med den lille interesse der er for emnet. Jeg mener kun, at der skrevet 3 danske bøger:

 

“God mad med trykkoger” af Nanna Saabye (Clausen Bøger, 1981):



For mig er det “biblen” indenfor minutmad, en af den mest slidte kogebøger i mit hjem. Hvad bogen ikke har i billeder, har den til gengæld i nyttige informationer og gode opskrifter. Den udgives ikke længere, så hvis du skal have fat i den, må du enten en tur på biblioteket eller hos bog-antikvaren.
Måske der alligevel er godt nyt på vej. Jeg har hørt fra forfatteren at hun nu, over 30 år efter udgivelsen af bogen, vil genudgive den som E-bog.

“To mand og en trykkoger” af Jonas G. Vigkilde & Dennis G.  Hansen (Muusmann’forlag, 2014):

Den nyeste danske bog indenfor minutmad med masser af dejlige opskrifter og rigt illustreret med appetitlige billeder. Bogen er let at læse, opskrifterne er godt forklaret, så hvis der er en trykkoger kogebog du skal have, så er det den! Forfatterne har også lavet en aktiv FB-gruppe af samme navn.

 

“Trykkoger kogebog” af Karsten Kroman (WMF-DK, 2010):

Jeg kender ikke denne bog, men har også hørt at den skulle være udsolgt.

 

Der er heller ikke mange danske hjemmesider med minutmad, men Samvirke har skrevet en fin artikel med links til opskrifter:

https://samvirke.dk/artikler/pift-de-gaengse-hverdagsretter-op-med-en-trykkoger

og de festlige Brødrene Price har også lavet nogle garanteret velsmagende indslag:

https://www.dr.dk/mad/opskrift/chili-con-carne

https://www.dr.dk/mad/opskrift/brunkal-og-flaesk

 

I udlandet er interessen for minut til gengæld meget større, som eksempel er der flg. gode hjemmeside:
http://www.hippressurecooking.com/pressure-cooker-recipes/