Spørgsmål og svar

Her finder du svar på nogle af de spørgsmål jeg har fået vedr. minutmad:

Først og fremmest, hvorfor kalder du det for minutkoger/minutmad, når det er bedre kendt som trykkogning?
Det er et helt bevidst valg, da jeg synes at minutkoger er en meget mere dækkende beskrivelse af det primære behov den skal dække, nemlig at lave hurtig mad. At gryden er designet til at den kan tåle et vist overtryk, som igen fører til en højere temperatur, er de underliggende fysiske forudsætninger, men for mig at se mere sekundære funktioner. På samme måde kalder vi jo heller ikke en blender for: “Hurtigt roterende knive” eller en bil (automobil) for et: “Eksplosionsmotor-drevet fartøj”.

Kan der være en risiko ved at lave mad med en minutkoger?
Det ville være forkert at sige, at det er helt risikofrit at lave minutmad. Der er altid mulighed for at tingene kan gå galt, fx kan du jo også komme til at tabe en almindelig gryde med kogende vand, men risikoen er meget lille. Jeg har skrevet en del om sikkerheden ved minutkogere, og hvilke sikkerhedsregler du skal følge, og jeg er helt overbevist om at hvis du følger dem, er risikoen ekstremt lille. Skulle det ske, at du “glemmer” at følge disse sikkerhedsregler (Hvad jeg på det kraftigste må fraråde!!!), er der stadig en stor sikkerhed ved de nyere trykkogere, idet det ikke er muligt at åbne låget, mens gryden er under tryk.