Tidstabeller

Tidstabeller er helt uundværlige når du skal lave minutmad. Det står som oftest i opskrifterne, men hvis du bare skal koge et stykke kød eller fx nogle kartofler, er det godt at kunne slå op. Specielt med grøntsager kan du meget hurtigt komme til at overkoge dem.

Jeg har lavet 3 tabeller med de mest almindelige råvarer, der findes mere detaljerede tabeller på nettet fx:
http://instantpot.com/cooking-time/

 

Indhold

 

Kogetider for grøntsager

Ved: "Kogning med damp" menes at du sætter dine grøntsager ovenpå en indsats og fylder vand i bunden af gryden.
GrøntsagKogemetode: Kogetid (min)Vejledende væskemængde (dL)
ArtiskokkerKogning i vand6-122-3
Blomkål, buketterKogning ved damp22-3
BroccoliKogning ved damp2-52-3
BønnerKogning i vand3-52-3
Courgetter (Squash)Kogning med smør2-30-1
Gulerødder, heleKogning i vand eller ved damp6-81-2
HvidkålKogning i vand eller ved damp5-101-2
Kartofler, skrælledeKogning ved damp6-101-2
Kartofler, stykker til mosKogning i vand4-51-2
MajskolberKogning i vand eller ved damp5-71-2
RosenkålKogning ved damp3-51-2
RødbederKogning ved damp15-301-2
RødkålKogning i vand8-101-2
SelleriKogning i vand eller ved damp4-61-2
SkorzonerrødderKogning ved damp eller smør4-51-2
ÆrterKogning ved damp1-31-2

 

Kogetider for bælgfrugter

Selv om det er muligt at trykkoge bælgfrugterne direkte, vil jeg anbefale, at du altid sætter dem i blød først (Min. 12 timer). Det er der flere grunde til, først og fremmest bliver de nemmere at fordøje, de koger hurtigere og de bliver mere ensartede i konsistensen.

BælgfrugtKogemetodeKogetid (min)Vejledende væskemængde (dL)
Bønner, iblødsatKogning i vand8-102-3
Kikærter, iblødsatKogning i vand20-25Dækket
Linser, iblødsatKogning i vand6-82-3

 

Kogetider for kød

KødKogetid (min)Vejledende væskemængde (dL)
Høne, hel til suppe30-50dækket
Høne, parteret20-301-2
Kalv, haler til ragout40-451½-2
Kalv, skank i skiver til osso buco20-301½-2
Kylling, hel151-2
Kylling, parteret10-151-2
Lam, bov20-252 eller dækket
Lam, kølle25-301-2
Lam, småkød i tern15-202
Okse, bov til steg eller supper45-601-2 eller dækket
Okse, bryst30-45Dækket
Okse, filet til roastbeef51
Okse, haler45-60 2
Okse, mellemskært i tern30-452
Okse, skank i skiver til osso bucoca. 301-2
Okse, småkød i tern20-252
Okse, tværreb40-45Dækket
Okse, tykkam snøret45-601-2
Svin, gode ben20-301-2
Svin, hamburgerryg10-12Dækket
Svin, ribbensteg30-401-2
Svin, skinke20Dækket
Svin, småkød i tern10-152