Om hjemmesiden
Formål
At udbrede kendskabet til minutkogeren, og inspirere dig til at bruge denne geniale opfindelse i dit køkken. Minutmad.dk er en ikke-kommerciel hjemmeside/blog.
Paradokser
Paradoks 1:
Vi danskere er nogle af dem, der bruger flest penge på køkkenudstyr og opgradering af vores køkkener. Men hvorfor bruger vi næsten ingen penge når det gælder: “Maden, den gode kvalitet og de gode råvarer”?

Hvorfor er trykkogeren ikke en naturlig del i køkkenet?
Paradoks 2:
Ethvert dansk køkken er udstyret med fancy køkkenmaskiner: Food-processor, mikro-ovn, sous-vide udstyr osv.., som skal gøre madlavningen nemmere, og hurtigere i en travl hverdag. Men hvor mange har en minutkoger, for ikke at snakke om, hvor ofte anvendes den?
Dette har længe undret mig, da minutkogeren netop kan:
- Give dig velsmagende og sund mad, og udvide dit repertoire over råvarer, som du kan bruge.
- Gøre din hverdag nemmere, fordi du nemt kan spare halvdelen af tilberedningstiden.
Derfor er minutkogeren nr. 1 på min egen hitliste over køkkenudstyr, i skarp konkurrence med foodprocessoren.
Minutmad – nærmest ukendt i Danmark
Så hvorfor er minutkogeren så ukendt i DK, sammenlignet med andre lande i syden, når vi ellers er kendt som et nysgerrigt og innovativt folk?
Det skyldes flere ting, mit eget bud er, at det er en kombination af:
- Manglende viden om hvad den kan bruges til. Vores forældre har typisk heller ikke brugt den, selv om det er en ældre opfindelse.
- Utryghed ved om den kan være farlig, f.eks. om trykket i gryden kan stige så meget, at den kan eksplodere.
- At den er stor, tung og ikke præsentabel. Ja, designet kan være usmart, selv om det er blevet bedre med de nyere modeller.
- Manglende markedsføring.
Mit håb med minutmad.dk er at kunne besvare punkt 1 og 2, og være med til at inspirere dig til at lave minutmad ved at dele min viden, og de gode trykkoger opskrifter, som jeg selv har afprøvet og tilpasset.
Markedsføringen (Punkt 4) vil jeg ikke beskæftige mig med, men overlade til producenterne. Jeg vil nøjes med at beskrive nogle af de mest almindelige modeller på markedet, se på nogle trykkoger tests, viderebringe trykkoger tilbud, og anmelde nogle trykkoger bøger.
Endelig håber jeg, at du vil bruge minutmad.dk, hvis du har spørgsmål eller nogle gode erfaringer og opskrifter, som du vil dele med andre.
Bon appetit 🙂 !
