Hvad kan den bruges til?

 

Kort fortalt, næsten alt!
Du kan koge ris på få minutter, og bønner og kikærter på under halvdelen af den tid, som det tager i en almindelig gryde. Den er suveræn til tidskrævende kødretter som osso buco, gullasch, oksesteg og andre “gammeldags” stege, retter der tager så lang tid, at de passer dårligt ind i en moderne travl hverdag. Med minutkogeren er det helt oplagt at “revitalisere” disse retter, da de fleste kan laves på under 1 time, og resultatet bliver meget lækrere: Mørt kød og kraftfuld sauce, fordi du bruger mindre vand.

En anden ret som minutkogeren klarer til UG er supper. Har du fx et kyllingeskrog eller nogle ben fra svin, lam eller okse kan du kreere den lækreste fond på ½ time!

Er der retter eller råvarer som trykkogeren er mindre egnet til?
Ja, for sarte råvarer som fisk, eller grøntsager med hurtig tilberedningstid, som fx asparges eller squash, synes jeg, at det er synd at bruge minutkogeren, da du nemt kan komme til at ødelægge strukturen. En mulighed er at komme disse råvarer i en indsats/rist der følger med nogle minutkogere. Den kan monteres over bunden, og så kan du dampkoge dine grøntsager, når der kun er et par minutter tilbage af tilberedningstiden.